ЮНІСЕФ передав неонатальні швидкі для 20 українських медзакладів

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за ініціативи першої леді Олени Зеленської та Міністерства охорони здоров’я доставив в Україну 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги для новонароджених. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: МОЗ

Автівки, які закупили за гроші уряду Нідерландів, допоможуть надавати невідкладну допомогу породіллям і немовлятам, адже укомплектовані спеціалізованим обладнанням. 

Карети направлять у Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську та Чернівецьку області.

Як розповіла Зеленська, кількість передчасних пологів лише торік збільшилась на 10%, і це є безпосереднім результатом війни. Попри усі складнощі у 2022-му народилось чверть мільйона дітей

“Дітей часто потрібно перевозити з місця, де вони народилися, до спеціалізованих медичних закладів якомога далі від районів ведення активних бойових дій. Українській системі охорони здоров’я надзвичайно важко відновлюватися під постійними ракетними обстрілами. Машини швидкої допомоги від ЮНІСЕФ допоможуть налагодити безпечне і своєчасне транспортування новонароджених, які потребують специфічної сучасної терапії та лікування для порятунку життя”, — каже голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін

Від початку повномасштабного вторгнення ВООЗ зафіксувала в Україні понад 1100 випадків, коли внаслідок російських обстрілів постраждали медичні працівники, пацієнти і заклади охорони здоров’я. Зокрема, було пошкоджено або зруйновано майже 50 пологових будинків. 

Торік ЮНІСЕФ вже передав понад 15 швидких дитячим і пологовим будинкам у Львові, Чернігові, Сумах, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Миколаєві та Чернівцях.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії народжуваність в Україні впала на рекордні 28%. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter