YouTube видалив відео ПВК “Вагнер” після скарги Мінкульту – Ткаченко

Дата: 22 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Після скарги Міністерства культури та інформаційної політики України YouTube видалив відео ПВК “Вагнер” і канали, які їх поширювали. 

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Фото з відкритих джерел

YouTube відреагував блискавично, видаливши відеоролики “Вагнера” з понад 1 мільйоном переглядів і канали, що їх розповсюджували. Дякую партнерам за оперативність“, – написав Ткаченко.

Раніше посадовець звертався з офіційним листом до головного виконавчого директора компанії, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності “Вагнера”.  

Як повідомив Ткаченко, через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань, зокрема – ПВК “Вагнер”.

Такі IT-гіганти як TikTok чи YouTube, попри наявність досить жорсткої редакційної політики, слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, “омолодження” аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні”, – зазначив посадовець.

Міністр закликав українців фіксувати відео з “вагнерівцями” в ютубі і надсилати лінки на пошту stoprussianpropaganda@mkip.gov.ua, аби МКІП оперативно звертало на них увагу YouTube.

Нагадаємо, у березні поточного року сейм Литви визнав приватну російську військову компанію “Вагнер” терористичною організацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter