Європейське космічне агентство проводить перший набір астронавтів з фізичною інвалідністю

Дата: 20 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Європейське космічне агентство (ЄКА) вперше за 11 років оголосило про набір астронавтів з інвалідністю, які будуть займатися наукою і працювати в космосі. Для того, щоб кожен працівник мав комфортні для роботи умови, агентство обіцяє адаптувати усе обладнання.

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Фото: NASA

Астронавтами можуть стати ті, хто психологічно, когнітивно, технічно і професійно кваліфіковані для роботи в космосі, але мають фізичну інвалідність. Як відзначили в ЄКА, організація прийматиме на роботу кандидатів з пошкодженнями ніг або з відсутністю однієї або двох ніг нижче коліна. Також до участі запрошуються люди, зріст яких нижче 130 сантиметрів.

Усі кандидати повинні мати ступінь магістра природничих наук, медицини, інженерії, математики, комп’ютерних наук або ж кваліфікацію льотчика-випробувача та інженера-випробувача. Крім того, потрібні не менше трьох років відповідного професійного досвіду і вільне володіння англійською мовою.

Відбір астронавтів планують здійснювати на основі таких оцінок:

  • червона: група інвалідності несумісна з поставленим перед астронавтом завданням або несумісна на безпечному рівні;
  • жовта: група інвалідності може стати повністю сумісною з завданням, але з деякими коригуваннями, модифікаціями або нововведеннями;
  • зелена: група інвалідності сумісна з поставленим завданням.

Подати заявку на новий відбір астронавтів можна з 31 березня до 28 травня 2021 року, а результати оголосять в жовтні 2022 року.

Нагадаємо, що, за даними ООН, кожна сьома людина у світі має ту чи іншу форму інвалідності. Люди з інвалідністю у всьому світі часто стикаються з дискримінацією, експлуатацією та насильством, і Україна не є винятком. 

Фотографія обкладинки: NASA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter