Євреї вимагають вибачень від Лаврова за порівняння росіян з жертвами Голокосту

Дата: 19 Січня 2023
A+ A- Підписатися

18 січня очільник російського МЗС Сергій Лавров зробив заяву, у якій порівняв підтримку України західними урядами з гітлерівським остаточним рішенням, яке призвело до вбивства шести мільйонів євреїв. Європейський єврейський конгрес висловив своє потрясіння та стурбованість цими коментарями. 

Відповідну заяву опублікували на сайті організації.

Фото з відкритих джерел

Так, у середу Лавров заявив, що США сформували коаліцію європейських держав для вирішення “російського питання” так само, як Гітлер виніс “остаточне рішення для європейських євреїв”.

“Ми шоковані та вражені цим ганебним порівнянням, проведеним міністром Лавровим між діями коаліції демократичних країн та гітлерівським переслідуванням та вбивством шести мільйонів євреїв під час Голокосту. Це спотворення Голокосту на самому базовому рівні, і ми закликаємо Лаврова недвозначно вибачитися і відкликати ці коментарі”, – заявив президент ЄЄК Аріель Музікант.

Він також нагадав, що це не перший випадок, коли Лавров висловлює подібні тези щодо Голокосту та Гітлера.

“Це має припинитися. Оскільки найближчими днями ми відзначаємо Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, день, коли Червона армія звільнила Освенцим, пам’ять жертв Голокосту ніколи не має використовуватися таким жахливим чином”, – підсумував Музікант.

Нагадаємо, що у травні 2022 року Лавров вдався до антисемітизму та поширення конспірологічних теорій. Він заявив, що “Гітлер мав єврейську кров”, а “найзапекліші антисеміти, як правило, євреї”. 

Після цього президент Росії Володимир Путін вибачився перед прем’єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом за заяви  Лаврова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter