ЄС продовжив санкції проти Росії до 31 січня 2024 року

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Рада ЄС продовжила дію секторальних санкцій проти Росії, ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.

Про це повідомили на офіційному сайті установи.

Фото: АрміяInform

Пакет санкцій, який вперше запровадили у 2014 році у відповідь на “дестабілізацію” Росією України, значно розширили у лютому 2022 року, через військову агресію РФ проти України.

Зараз санкції складаються з широкого спектра секторальних заходів, зокрема, йдеться про обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Санкції також передбачають заборону на імпорт або передачу морським транспортом сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від системи SWIFT декількох російських банків, а ще призупинення мовлення та ліцензій кількох проросійських дезінформаційних засобів масової інформації.

З початку повномасштабної війни ЄС застосував щодо Росії 11 пакетів санкцій, головною метою яких є обмеження доступу РФ до західних технологій та технологічної продукції, зменшення її економічної спроможності фінансувати війну та підірвати її здатність продовжувати агресію.

Крім того, ЄС застосував індивідуальні обмежувальні заходи проти російських фізичних осіб та установ, що передбачають заморожування фінансових активів, заборону на будь-яку фінансову діяльність у ЄС або за участю європейських компаній, а також заборону для підсанкційних осіб в’їзду або транзиту територією ЄС. На сьогодні санкції ЄС поширюються більш ніж на 1500 осіб та 240 установ Російської Федерації.

Нагадаємо, що після запровадження 11-го пакета санкцій загальна кількість осіб, які перебувають під європейськими санкціями, збільшилась до 1572 людей та 244 компаній та організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter