“Єдині ветеранські вікна” для отримання соціальних та адмінпослуг вже працюють у 10 областях України

Дата: 20 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У ЦНАПах по всій Україні згідно з постановою уряду відкривають окремі “ветеранські вікна” для отримання соціальних і адміністративних послуг. Наразі такі “вікна” вже діють у 10 областях.

Про це інформує “Українське радіо” з посиланням на в. о. міністра у справах ветеранів Олександра Порхуна.

Ілюстративне фото. Джерело: rv.gov.ua

Як зазначається, “єдині ветеранські вікна” Міністерство у справах ветеранів почало впроваджувати ще з 2021 року. Перший такий проєкт реалізували на базі житомирського ЦНАПу. Два “ветеранських вікна” дають можливість ветерану повністю прийти й без черги скористатися всією інформацією про пільги та послуги, які надаються в розрізі ветеранської політики. А також скористатися всіма адмінпослугами, які є.

Наразі такі вікна відкриті у 10 областях. Але в минулому місяці Мінветеранів подало на розгляд Кабінету міністрів постанову, яку уряд схвалив і тепер ми маємо можливість відкривати окремі “ветеранські вікна” у ЦНАПах по всій Україні, що наразі ми робимо. Тобто цей процес запущений“, – розповів Порхун.

Він пояснив, що основою нової ветеранської політики має стати не довічне пільгове утримання, а реабілітація та інструменти для подальшого розвитку.

Я думаю, до кінця травня він вийде на зовнішнє погодження, а далі – на засідання Кабінету міністрів з його ухваленням і передачею вже у Верховну Раду“, – додав урядовець.

Крім того, у міністерстві працюють над розробкою електронного кабінету надавачів послуг, який в майбутньому спростить усі бюрократичні процеси.

Раніше ZMINA повідомляла, що Україні в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) відкриють “єдине вікно”, де ветерани та їхні родини можуть отримати послуги. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter