У ЦНАПах відкриють “єдине вікно” для ветеранів та їхніх родин

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) відкриють “єдине вікно”, де ветерани та їхні родини можуть отримати послуги. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Вінницька ОВА

У Мінветеранів ще торік повідомляли, що в ЦНАПах надають майже два десятки послуг ветеранам та їхнім родинам. Серед таких послуг призначення грошової допомоги та компенсації, отримання безоплатного капітального ремонту, заміна посвідчень УБД та членів сімей Захисників і Захисниць тощо. 

Вже тоді урядовці спільно з місцевими посадовцями відкривали в центрах, наприклад, на Житомирщині та Рівненщині “єдині вікна”, куди могли звертатися ветерани та їхні сім’ї. Нині цей досвід хочуть масштабувати на всю країну. 

“Саме ЦНАПи є більш пристосованими до нових викликів. Для спрощення життя ветеранів та їхніх родин уже запроваджують підхід, що дасть можливість з одним пакетом документів звернутись у ЦНАП, який далі розповсюдить отримані дані до всіх необхідних субʼєктів”, – кажуть в уряді. 

В уряді планують створити єдину базу послуг для ветеранів війни, підвищити поінформованість серед них про послуги, а також зробити так, щоб в одному місці можна було отримати не одну, а кілька послуг. 

Нагадаємо, що щонайменше 79% опитаних ветеранів вважають, що в Україні слід зменшити обсяг бюрократичних процедур. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter