Японія запровадила санкції проти російського омбудсмана Тетяни Москалькової, “Юнармії” та інших компаній і фізичних осіб

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Японія запровадила санкції проти 135 російських та повʼязаних з РФ компаній і фізичних осіб, які допомагали обходити антиросійські санкційні обмеження.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки Японії.

Джерело: Roméo Arnault / Unsplash

Уряд країни розширив санкції щодо 57 російських та 27 білоруських компаній, а також щодо низки юридичних осіб з ОАЕ, Вірменії, Сирії та Узбекистану. Серед російських організацій, проти яких запровадили обмеження, – “Юнармія”, “Приватна військова компанія “Патріот” та Уральський завод цивільної авіації.

Водночас під санкції потрапила заступниця міністра оборони Росії Тетяна Шевцова, уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова, дитячий омбудсман Московської області Ксенія Мішонова та очільник сухопутного штабу військ РФ Олександр Лапін.

Також Японія заморозила активи 19 фізичних осіб та 43 організацій, які безпосередньо причетні до вторгнення в Україну або дестабілізації на Сході України.

З 1 січня країна приєднається до західних держав, запровадивши ембарго на імпорт російських непромислових алмазів. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 12 грудня США запровадили нові санкції – проти 250 компаній та 23 людей, які забезпечували військово-промислову базу Російської Федерації.

Санкції ввели проти росіян, деяких громадян Пакистану, Китаю, Туреччини, Південної Кореї.

Водночас до санкційного списку внесли компанії з Об’єднаних Арабських Еміратів і Китаю, а також розміщені в окупованих Криму та Севастополі й постачальників із Сінгапуру, Таджикистану, Киргизії, Мальдівів, Швейцарії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter