Янукович хоче повернутися до України – адвокат

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Експрезидент Віктор Янукович, якого на початку року суд визнав винним у держзраді та призначив 13 років ув’язнення, хоче повернутися до України. 

Про це з посиланням на адвоката президента-втікача Віталія Сердюка повідомляє 5 канал.

Після втечі у 2014 році Янукович постійно перебував на території Росії. За словами Сердюка, там експрезидент живе тимчасово. 

“Він зараз перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на батьківщині”, – сказав адвокат. 

23 вересня в Апеляційному суді Києва розглядали оскарження вироку експрезиденту. Окрім скасування 13 років ув’язнення для Януковича захист колишнього очільника держави має ще декілька вимог.

“Основні завдання, поставлені клієнтом, – це зебезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту – зараз виконуються”, – додав Сердюк. 

Вирок Януковичу захист вважає необґрунтованим, а рішення щодо держзради судді нібито ухвалювали під тиском. Зі свого боку прокуратура називає вирок експрезиденту законним.

Згодом прессекретар сина колишнього президента Юрій Кірасир написав на своїй сторінці у фейсбуку, що нібито Європейський суд скасував санкції проти колишнього президента,одна не навів підтвердження цим словам. 

ЕВРОПЕЙСКИЙ СУД ОТМЕНИЛ САНКЦИИ ЕС В ОТНОШЕНИИ ПРЕЗИДЕНТА В.Ф. ЯНУКОВИЧА Решение Европейского суда от 24.09.2019г. об…

Gepostet von Yury Kirasir am Dienstag, 24. September 2019

Однак журналісти “Європейської правди” отримали рішення Суду ЄС загальної юрисдикції, яке скасовує лише минулорічні санкції Ради Європи стосовно Януковича, а тому колишній президент залишається під європейськими санкціями ще до березня 2020 року.

Як відомо, на початку цього року Оболонський райсуд Києва заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Суд над президентом-втікачем тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter