Які журналістські посвідчення можуть показувати диверсанти – попередження від ЦПД

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні з’явилася нова загроза від російських загарбників – на територію країни можуть потрапити диверсійні групи, які прикриватимуться журналістськими посвідченнями із зазначенням певних ЗМІ.

Про це попередив Центр протидії дезінформації (ЦПД) у своєму телеграм-каналі.

Джерело: dw.com

“Цього разу окупанти знайшли “лазівку” з боку Європи. Вони заїжджають до нас з посвідченнями журналістів відеоагентств Ruptly, а це – дочірня компанія агентства Russia Today. Російська агенція відеоновин має офіс в Берліні. Можуть також мати назву “Канал Redfish” чи “Агенція Maffick”, – йдеться в повідомленні.

У ЦПД закликали українців бути пильними й передавати інформацію щодо ворожих ДРГ до чат-боту СБУ stop_russian_war_bot

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в захоплених російськими окупантами містах ворог почав незаконно видавати офіційні документи України російським військовим, насамперед розвідникам і диверсантам.

Для видавання паспортів та посвідок на проживання використовують бланки документів захоплених місцевих підрозділів Державної міграційної служби України.

ДМСУ вже визнала недійсними такі бланки паспортів громадянина України, а також посвідок на постійне і тимчасове проживання. Видання зазначає, що йдеться про сотні серій паспортів та документів.

Виявлені факти є ще одним свідченням порушення міжнародних конвенцій про правила ведення бойових дій, які чітко розрізняють категорії військових (комбатантів) і цивільних людей, забороняючи військовим зі зброєю ховатися під цивільне населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter