Як перевірити, на яких пристроях використовуються мої акаунти? Держспецзв’язку дав поради

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Перевіряти активність своїх акаунтів потрібно регулярно, щоб вчасно помітити підозрілі сторонні дії з особистими обліковими записами.

Таку пораду дала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) й нагадала алгоритм, як це зробити.

Для акаунтів Google

Зайдіть у свій обліковий запис Google та оберіть у меню категорію “Безпека”.

Оберіть пункт “Ваші пристрої” та натисніть “Управління усіма пристроями”. Тут ви побачите перелік усіх пристроїв, на яких відбуваються активні сеанси або ж з яких здійснювався вхід в обліковий запис за останній період.

Виберіть потрібний пристрій, який більше не використовуєте, та натисніть “Вийти”.

Важливо! Якщо ви побачили у переліку незнайомий пристрій, із якого здійснювався вхід до вашого акаунту, негайно змініть паролі задля безпеки.

Аналогічна опція є також у більшості популярних соцмереж і месенджерів. Наприклад:

Telegram

Налаштування – Пристрої – Вийти з акаунтів на всіх пристроях, крім цього (або обрати один з активних сеансів і натиснути Завершити).

Facebook

Налаштування – Безпека – Безпека та вхід – Активні сеанси. Обрати потрібний, натиснути “Вийти”.

WhatsApp

Меню (знак у вигляді трьох вертикальних крапок) – Підключені пристрої – Активність пристроїв. Обрати потрібний і натиснути для відключення.

Instagram

Меню (знак у вигляді трьох горизонтальних ліній у правому верхньому кутку) – Налаштування – Безпека – Входи в обліковий запис. Обрати потрібний активний сеанс та натиснути Вийти.

Інші поради щодо цифрової безпеки — читайте в розділі “Запитання” на сайті Держспецзв’язку або у соцмережах за тегом #ДССЗЗІ_рекомендує

Раніше у Держспецзв’язку розповіли українцям про декілька способів видалення файлів та інформації з телефона так, щоб окупанти не мали змоги її відновити.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter