“Я смілива, толерантна, і мене не залякати”: колишня секс-працівниця балотується до Київради

Дата: 08 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

На місцевих виборах до Київради балотується активістка та колишня секс-працівниця Аліна Сарнацька.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

33-річна киянка Аліна Сарнацька вісім років була залучена до секс-роботи через скрутне фінансове становище, однак згодом вирішила зайнятись активізмом та допомагати іншим жінкам, які опинились у схожій ситуації. Спочатку вона працювала в громадській організації “Клуб “Еней”, де проводила профілактичну роботу зі зменшення шкоди серед людей з наркозалежністю та секс-працівниць. Також активістка опікувалася проблемами домашнього насильства. 

Цього року Сарнацька зібрала 11 тисяч гривень на закупівлю масок, дезінфекторів та інших засобів індивідуального захисту від коронавірусу для українських секс-працівниць, які під час пандемії залишилися сам на сам зі своїми проблемами. 

Активістка не соромиться розповідати про свій досвід і в такий спосіб намагається знизити рівень стигми й дискримінації в суспільстві щодо секс-працівниць та наркозалежних. 

“Жінок половина населення України, але у владі – одиниці. Нас сприймають у діапазоні між “окрасою зали” та “корабельною сосною”. І це лютий треш, який тягне Україну назад у середньовіччя, у “руський мир” скреп і злиття церкви з державою. Я смілива, толерантна, рішуча, і мене не залякати. Я захищатиму інтереси тих, про кого завжди забувають, бо це не на часі, – жінки, діти, пенсіонери”, – розповідає Сарнацька. 

Кандидатка закликала всіх, хто підтримує її, допомогти зібрати кошти на рекламу в передвиборчій кампанії.

Сарнацька балотуватиметься до Київради від партії “Демократична сокира”. Раніше відома трансґендерна активістка Анастасія-Єва Домані також повідомляла, що балотуватиметься на місцевих виборах у Києві від цієї партії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter