Активістка зібрала 11 тисяч гривень для допомоги секс-працівницям в умовах пандемії коронавірусу 

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Волонтерка і громадська активістка організації “Клуб “Еней” Аліна Сарнацька за два дні зібрала 11 тисяч гривень на закупівлю масок, дезінфекторів та інших засобів індивідуального захисту від коронавірусу для українських секс-працівниць.  

Про це йдеться в матеріалі “Нового времени”. 

З фейсбук-сторінки Аліни Сарнацької

В інтерв’ю виданню активістка, яка в минулому також була працівницею комерційного сексу, зазначила, що не очікувала зібрати таку суму: максимум розраховувала на тисячу гривень.  

За її словами, багато хто із секс-працівниць опинився сьогодні у важкій життєвій ситуації – без грошей, без житла, адже майже всі вони сидять без роботи до кінця карантину. 

“Найбільше карантин ударив по багатодітних мамах, які мешкали в орендованому житлі, особливо якщо це невеликі міста. Багато хто тепер опинився в злиднях. Мені також відомі випадки, коли дівчат виганяли з дому орендодавці, бо через поточну ситуацію в них не було грошей, щоб заплатити за житло. Гроші, які ми збираємо через фейсбук, витрачаємо на рукавички, антисептики, маски, ліки. Медикаменти люди купують собі самі вже на місцях, я просто пересилаю їм кошти на це. Станом на зараз приблизно половина грошей у мене пішла саме на ліки”, – розповіла вона. 

Сарнацька також додала, що наразі цілісної організованої допомоги для цієї категорії населення немає:

“Зараз ми пишемо заявку на грант, щоб отримати фінансування. Але це повільні процеси, які не були готові до коронавірусу. Навіть якщо ми говоримо про можливість отримати будь-який терміновий грант, це все одно займає місяць. Неможливо отримати фінансування “на завтра”. Знаю, що в різних містах зараз середній бізнес доставляє допомогу малозабезпеченим, які не мають можливості заробити через карантин. Зокрема, до цієї категорії можуть потрапляти секс-працівниці – тим, кому нічого їсти, теж возять їжу”. 

Читайте також: “Безхатченки, секс-працівниці, наркозалежні: як карантин вплинув на вразливі групи населення”.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter