Взимку переселенців розселятимуть у тих навчальних закладах, що працюватимуть в онлайн-форматі

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У навчальних закладах, які працюватимуть в режимі онлайн, розмістять внутрішньо переміщених українців. Також планується збільшити кількість закладів, які переобладнають під місця компактного проживання внутрішніх переселенців.

Про це повідомила очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Фото: “Суспільне Буковина”

“Кожна сім’я, що евакуюється з небезпечних регіонів і з ТОТ, буде забезпечена належними умовами для проживання та перезимує у теплі. Це першочергове завдання влади”, наголосила вона.

Наразі в Україні значна кількість освітніх закладів готується до навчального року, але разом з тим збирається працювати у режимі онлайн. За словами Верещук, їхні приміщення – утеплені й обладнані – можуть стати гарним прихистком для ВПО.

Також Міністерство реінтеграції вирішило збільшити кількість закладів, які переобладнають під місця компактного проживання внутрішніх переселенців.

Як зазначає міністерка, міжнародні та національні організації теж вирішили долучити до ресурсної підтримки розгортання додаткової кількості місць для розміщення внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб у закладах освіти.

Нагадаємо, що у липні Верещук заявила, що виселення ВПО з закладів освіти без надання альтернативного місця тимчасового проживання є неприпустимим, а до настання холодів для переселенців слід підготувати тимчасове житло з придатними умовами.

Після початку повномасштабного російського вторгнення заклади освіти стали прихистком для тисяч людей. Нині, за даними урядовців, там розміщено майже 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter