Вже п’ятій “податківиці” росіян з Куп’янська оголосили про підозру

Дата: 09 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру повідомили ще одній співробітниці Куп’янської державної податкової інспекції, яка перейшла на бік російських загарбників під час тимчасової окупації регіону.

Про це розповіли в ДБР. 

До вторгнення російських військ жінка працювала головним державним інспектором, але після захоплення регіону пройшла співбесіду, атестацію й отримала посаду в незаконному податковому органі. 

“Вона забезпечувала збір данини з місцевого населення під виглядом податків, завдяки чому і наповнювалися фінансові фонди загарбників”, – кажуть детективи. 

Підозрювана втекла до Росії. Якщо суд визнає її винною в державній зраді, то вона може отримати довічне з конфіскацію майна.

Викрита “податківиця” не єдина, хто пішов на співпрацю з окупантами в Куп’янському районі Харківщини. Раніше ДБР викрило чотирьох інших, троє з яких уже під вартою. 

Викривають працівників окупаційних “податкових” і в інших регіонах. Так, довічне з конфіскацією майна загрожує двом жінкам з Херсонщини, які до повномасштабного вторгнення багато років працювали у фіскальній системі, а в росіян також збирали “данину” з людей. Викриті, як кажуть слідчі, через старе місце роботи знали, де, з кого та скільки можна отримати. 

Нагадаємо, що під час окупації в Куп’янську, як і в багатьох інших захоплених росіянами населених пунктах, катували цивільних. Робили це в тамтешньому відділку поліції.

ZMINA розповідала історію місцевих Дмитра й Олени, яких росіяни ув’язнили за передавання українським спецслужбовцям фото ворожої техніки. Звільнення рідного міста пара дочекалась у неволі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter