Двом посадовицям, які стягували з херсонців податки для РФ, оголосили підозру в держзраді

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді начальниці відділу адміністрування місцевих податків і зборів та головній інспекторці з питань відшкодування ПДВ податкової служби Херсонщини. Після початку повномасштабного вторгнення вони перейшли на бік росіян та почали працювати у створеному окупантами псевдооргані – “податкова служба Херсонської області”. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Ілюстративне зображення. Фото: Reuters

“Підозрювані, які до цього багато років працювали в фіскальній системі, знали де, з кого та скільки можна отримати. За сумлінність “служіння” вони отримали від загарбника керівні посади: “заступниці начальника відділу” та “начальниці відділу – головного бухгалтера”, – йдеться у повідомленні.

Тож посадовиці встановлювали розмір податку або пільг для конкретного платника, передбачених законодавством РФ, а також займалися нарахуванням та встановленням розміру заробітної плати працівникам окупаційного органу в російських рублях.

Жінкам заочно повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в жовтні правоохоронці затримали місцеву жительку, яка є співробітницею податкових органів України та ще до повномасштабного вторгнення обіймала посаду головної державної інспекторки Куп’янського відділу податків і зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter