Уже дев’ять країн ЄС не видають туристичних віз росіянам

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії визнали, що третина країн Європейського Союзу не видають туристичних віз росіянам.

Про це заявила Асоціація туроператорів Росії.

Фото: Unsplash

Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди не приймають від російських туристів документів на отримання віз.

Водночас деякі країни продовжують видавати візи росіянам.

Як зазначили туроператори, продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина та Кіпр. Вони видають національні візи.

ЄС наразі не вводить загальної заборони на туристичні поїздки росіян, оскільки низка країн, зокрема Угорщина, виступили проти.

Однак із 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про тимчасове зупинення дії угоди щодо спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Зокрема, вартість анкети шенгенської візи зросте з 35 до 80 євро, а консульства держав ЄС матимуть право довше вивчати документи заявника, до 45 днів, зараз цей термін становить до 30 днів.

Водночас низка країн ЄС в односторонньому порядку припинила видавання віз ЄС росіянам для туристичних поїздок, деякі держави, зокрема балтійські, зробили це ще навесні.

Як відомо, уряд Чорногорії запропонував скасувати безвізовий режим для росіян. Там наголошують, що оскільки країна прямує до Євросоюзу, то у всьому має бути на боці ЄС.

З 19 вересня Естонія закриває свій кордон на в’їзд для громадян РФ із шенгенськими візами, раніше виданими республікою. Те саме зроблять Латвія, Литва та Польща.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter