​​Визначала придатність будівель до “розквартирування”: СБУ затримала “завгоспа” окупаційної адміністрації на Миколаївщині

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області правоохоронці викрили ще одну ймовірну пособницю російських окупантів. Підозрюваною є жителька Снігурівки, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників. 

Про це повідомила Служба безпеки України. 

“Під час тимчасового захоплення міста жінка вступила до лав окупаційної адміністрації, де її призначили керівником “відділу житлово-комунального господарства”. Перебуваючи на “посаді”, вона здійснювала “облік” місцевого житлового фонду, насамперед його технічний стан і побутові умови”, йдеться в повідомленні.

СБУ уточнює, що підозрювана визначала придатність будівель до “розквартирування” представників окупаційних угруповань.

Також вона контролювала кошторис витрат на відновлення інфраструктурних споруд, використовуваних ворогом для базування власних підрозділів. Серед таких об’єктів були житлові будинки місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію.

Після звільнення району жінка намагалася втекти, проте зробити цього їй не вдалося.

“Співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження і затримали. Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, наголошують у СБУ.

У спецслужбі уточнюють, що санкція цієї статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, що в Лимані правоохоронці викрили в Лимані Донецької області жінку, яка після захоплення міста “вийшла” на окупантів і сама запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. Щоб підтвердити правдивість своїх намірів, вона передала окупантам списки українських патріотів, які потенційно могли чинити опір агресору.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter