Вища рада правосуддя призначила довічно чергового суддю, який не пройшов процедури оцінювання

Дата: 23 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Ще один суддя, Тарас Заєць, який не пройшов процедури оцінювання, був призначений на посаду Вищою радою правосуддя. За нього проголосували всі 15 присутніх членів ВРП.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова Ради громадського контролю НАБУ Роман Маселко.

Фото: facebook / Roman Maselko

У січні Громадська рада міжнародних експертів визнала суддю Майдану Тараса Зайця недоброчесним.

Через два місяці без міжнародників колегія ВККС вирішила, що у нього вже все нормально з доброчесністю. Але у зв’язку з наявністю негативного висновку ГРД (Громадська рада доброчесності. Ред.) його відповідність займаній посаді мала бути підтверджена 11 голосами пленарного складу ВККС. Цього ж не відбулось. Тому ВРП не має права призначати його та інших на посаду. Координатор ГРД Михайло Жернаков уже подав позов про визнання таких дій незаконними. Але це не зупиняє ВРП. Схоже, там на повну запустили конвеєр наповнення судів недоброчесними кадрами”, – повідомив Маселко.

Нагадаємо, що Вища Рада правосуддя призначила довічно суддею Печерського райсуду Віктора Кицюка, якого підозрювали в переслідуванні активістів Євромайдану. 

Кицюка позбавили статусу судді у вересні 2017 року. Причиною цього стали неправомірні рішення щодо активістів Автомайдану, яких він позбавляв водійських прав. Деякий час Кицюк перебував під домашнім арештом та носив електронний браслет, однак продовжував отримувати заробітну платню та подавати декларації про доходи, де місцем роботи вказував Печерський райсуд. 

У листопаді цього року Шевченківський суд виправдав Кицюка в справі щодо переслідування майданівців. Суддя, яка розглядала справу, не знайшла складу злочину в позбавленні водійських прав активістів, які  підтримували Євромайдан. Після того засідання Кицюк та його адвокат повідомили, що не до кінця задоволені виправдальним вироком, а тому планують доводити невинуватість у суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter