Представництво президента в АРК: Вирок Чубарову – це політика витіснення корінного народу з Криму

Дата: 02 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконний вирок так званого “Верховного суду Криму” щодо голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. 1 червня “суд” визнав його винним в “організації масових заворушень” 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту і заочно засудив його до шести років ув’язнення і штрафу.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Представництва президента України в АРК. 

Рефат Чубаров

Відомство розцінює ухвалений вирок як “продовження політики витіснення корінного кримськотатарського народу і його представницьких органів із Криму”.

“Це є актом придушення будь-яких проявів непокори окупаційній владі і черговою спробою стерти в тимчасово окупованому Криму будь-яку іншу національну ідентичність, крім російської”, – мовиться в повідомленні.

Представництво президента України закликало Росію “припинити переслідування в Криму громадян України за національними і релігійними ознаками, за їхні погляди і переконання, за позицію та її вираження”.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас назвав вирок Чубарову “знущанням з російських зобов’язань як держави-окупанта”.

Прокуратура АРК і Севастополя кваліфікувала вирок “суду” проти Чубарова як “порушення законів і звичаїв війни” та відкрила кримінальне провадження. Санкція інкримінованої статті передбачає до 12 років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter