Виробник морозива “Моржо” вибачився за дискримінаційну рекламу

Дата: 11 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Виробник морозива “Моржо” вибачився за рекламну кампанію з жартами, які обурили користувачів мережі. 

Про це виробник повідомив на сторінці у фейсбуку. 

Рекламні публікації, які обурили людей

Увагу до нової рекламної кампанії виробника привернули у фейсбуку, зокрема, громадська активістка та журналістка Анастасія Мельниченко. Рекламні банери, які вона опублікувала, містили зображення морозива та фрази: “Статистично бородаті чоловіки зраджують частіше, аніж бородаті жінки”,  “Народився хлопчик, а ви хотіли дівчинку? Купіть підписку на Netflix… виросте – саме вирішить, якої воно статі”, “Раніше говорили: “Базарна баба”, тепер кажуть: “Блогерша” та інші.

“Вони вважають, що приниження інших – це “гумор”, – обурювалась Мельниченко. 

Через декілька годин на сторінці виробника у фейсбуку з’явився допис із вибаченнями. Компанія запевнила, що автори реклами не мали на меті когось принизити чи образити, та пообіцяла переглянути свою контент-стратегію.

“Ми лише прагнемо підіймати настрій своїми жартами… Та ви маєте рацію: дійсно, є теми, над якими неприпустимо жартувати. І тому ми видалили такі дописи, усвідомлюючи, що перетнули межу. Ми обіцяємо переглянути свою контент-стратегію і відтепер бути ще уважнішими до тем, які підіймаємо в публікаціях. Ще раз перепрошуємо. І дякуємо, що звернули увагу на наші помилки”, – написали вони.

Нагадаємо, що в березні парламент підтримав посилення відповідальності за сексизм у рекламі. Українські компанії досі використовують його, щоб привернути увагу до своєї продукції. Рекламують за допомогою сексизму будівельні матеріаликомп’ютерну техніку та навіть роботу з державними закупівлями

Із 2011 року в Україні впроваджені стандарти недискримінації за ознакою статі в рекламі та санкції за їхнє порушення. Проте кількість скарг на рекламу не зменшується, а механізм саморегулювання в цій сфері працює не досить ефективно.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter