Виправдовував російську агресію: депутата Черкаської міськради відправили за ґрати

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Черкасах депутата міськради, який входив до складу депутатської фракції забороненої партії “Опозиційна платформа – за життя”, а нині є помічником нардепа, відправили за ґрати на п’ять років за виправдовування російської агресії.

Про це пише пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

У Черкасах депутата міськради відправили за ґрати за виправдовування російської агресії Під час судового засідання в справі. Джерело: пресслужба Черкаської обласної прокуратури

У суді прокурор довів, що обвинувачуваний упродовж червня-липня 2022 року в розмовах з близькими родичами та знайомими висловлював проросійські погляди та наративи російської пропаганди. Він виправдовував та визнавав правомірною російську агресію, підтримував дії окупантів на території Україні.

Чоловік захоплювався діями президента РФ Володимира Путіна, звеличував російську армію та волів перемоги Росії над Україною, розраховуючи обійняти “державні керівні посади” в разі окупації Черкащини.

Зокрема, засуджений у приватних розмовах казав: “За победу России на нашей многострадальной украинской земле. Надо ее очистить. На вас вся надежда. На вас очень большие надежды”.

Суд визнав чоловіка винним за частинами 1, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України. Його засудили до п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

Станом на 26 грудня вирок не набрав законної сили, оскільки сторони ще можуть подати на нього апеляцію.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що посадовиця столичної райадміністрації підпрацьовувала помічницею експрем’єра-втікача Миколи Азарова та вела його соцмережі.

Підозрювана також є головою “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”. З фонду жінка й отримувала заробітну плату.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter