Вилучили заборонену символіку та рублі: у столиці викрили киянина, який публічно підтримував дії Росії

Дата: 06 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру 67-річному жителю столиці, уродженцю Сумської області. У соцмережах він підтримував російську військову агресію проти України. Під час обшуку в чоловіка вилучили заборонену символіку та валюту РФ.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Фото: Андрій Цаплієнко

“За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину Україну за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловік неодноразово розміщував на власних сторінках у соціальних мережах антиукраїнські публікації, що виправдовують збройну агресію РФ, а також дії російської армії на тимчасово окупованих територіях.

Під час обшуку правоохоронці вилучили проросійські агітаційні буклети із забороненою символікою, георгіївські стрічки, російські рублі тощо.

Фото: Андрій Цаплієнко

Чоловіку повідомили про підозру за фактом публічного заперечення збройної агресії РФ проти України та публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела стверджує, що йдеться про батька колишнього адвоката Валентина Рибіна, який свого часу захищав обвинувачених у справах Євромайдану, російських полонених, колабораціоністів та проросійських діячів.

За даними “Новинарні”, наприкінці березня 2022 року Рибін покинув Україну і виїхав до Іспанії, користуючись таким правом як батько трьох малолітніх дітей.

1 квітня йому поштою повідомили про підозру у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У вересні кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області позбавила Рибіна права вести адвокатську діяльність.

Нагадаємо, що адвокату з Чернівецької області, якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії проти України, загрожує позбавлення волі від п’яти до восьми років. Слідчі кажуть, що чоловік був на прямому зв’язку з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим, внесеним до українського списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці, та готував для нього вкиди щодо ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter