Викрадений мер Славутича Юрій Фомічев вже на свободі

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Міський голова, представник партії “Слуга народу” Юрій Фомічев, якого сьогодні викрали російські окупанти, вже на свободі. Міська рада продовжує свою роботу в повному складі.

Про це повідомили на сайті партії. 

Мер Славутича / телеканал “Дом”

У місті триває мирний мітинг на підтримку України. Містяни розгрознули великий державний прапор. Окупанти відкривають вогонь у повітря та кидають світлошумові гранати, проте людей на мітингу тільки більшає, йдеться у повідомленні. Вони рухаються до захопленої окупантами лікарні. 

Нагадаємо, що Російські військові 26 березня вторглися у місто-супутник ЧАЕС Славутич. 

Як розповіла Суспільному заступниця начальника відділу ВМСІ ЧАЕС Валентина Одиниця, росіяни зайшли в місто ввечері 25 березня та розстріляли блокпост. За її словами, на акції у Славутичі загинула людина, також є поранені. Водночас у обласній військовій адміністрації Київщини інформацію Суспільному про загиблого наразі не підтверджують.

“Вчора зайшли в Славутич росіяни, обстріляли місто, розстріляли блокпост, є загиблі. Сьогодні зранку люди кинули клич і майже все місто вийшло на мітинг. Спочатку ми були на площі і біля старого Таллінна вони всі тут стояли, колона їхня, ми стояли на площі, потім вирішили йти до них. Вони почали стріляти, стріляти поверх, кидали світлошумові гранати. Одна людина загинула, двоє поранені. Ніхто не відступив і ми їх доперли до виходу з міста, до кола”, — розповіла Одиниця в коментарі Суспільному.

Нагадаємо, 24 березня російські окупанти намагалися штурмом взяти місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич. 

Місто опинилося у російській блокаді, а тому туди дуже складно доставляти допомогу. 18 березня голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповідав, що уже третій тиждень у Славутич не можуть привезти харчі та медикаменти. 

Від початку повномасштабного російського вторгнення полиці магазинів міста порожні, а тому, аби забезпечити мінімальні потреби у хлібі, влада збирала зерно по селах. Спостерігають й проблему з водою, теплопостачанням та зв’язком. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter