Російські війська увійшли до Славутича. Окупанти захопили мера міста

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові 26 березня вдерлися у місто-супутник ЧАЕС Славутич, викрали мера, а у людей, які вийшли на мирну акцію, кидали світлошумові гранати і стріляли у повітря.

Про це у телеграмі повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Жителі Славутича вийшли на проукраїнський мітинг. Джерело: телеграм Олександра Павлюка

“Російські окупанти вторглися в місто Славутич та захопили міську лікарню… За останньою інформацією, мер міста Юрій Фомічів викрадений загарбниками. Міська рада у повному складі продовжує свою роботу”, – написав він.

Також Павлюк повідомив, що жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою. Вони збираються на головній площі та сканують – “Славутич – це Україна”, “Слава Україні”.

Жителі Славутича вийшли на проукраїнський мітинг. Джерело: телеграм Олександра Павлюка

В цей час російські загарбники відкрили вогонь в повітря на площі та кидали світлошумові гранати у натовп.

Голова Київської обласної військової адміністрації підкреслив, що жителі не розходяться – навпаки їх стає більше. Люди вирушають до лікарні, яку захопили окупанти.

Як розповіла Суспільному заступниця начальника відділу ВМСІ ЧАЕС Валентина Одиниця, росіяни зайшли в місто ввечері 25 березня та розстріляли блокпост. За її словами, на акції у Славутичі загинула людина, також є поранені. Водночас у обласній військовій адміністрації Київщини інформацію Суспільному про загиблого наразі не підтверджують.

“Вчора зайшли в Славутич росіяни, обстріляли місто, розстріляли блокпост, є загиблі. Сьогодні зранку люди кинули клич і майже все місто вийшло на мітинг. Спочатку ми були на площі і біля старого Таллінна вони всі тут стояли, колона їхня, ми стояли на площі, потім вирішили йти до них. Вони почали стріляти, стріляти поверх, кидали світлошумові гранати. Одна людина загинула, двоє поранені. Ніхто не відступив і ми їх доперли до виходу з міста, до кола”, — розповіла Одиниця в коментарі Суспільному.

Нагадаємо, 24 березня російські окупанти намагалися штурмом взяти місто-супутник Чорнобильської АЕС Славутич. 

Місто опинилося у російській блокаді, а тому туди дуже складно доставляти допомогу. 18 березня голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповідав, що уже третій тиждень у Славутич не можуть привезти харчі та медикаменти. 

Від початку повномасштабного російського вторгнення полиці магазинів міста порожні, а тому, аби забезпечити мінімальні потреби у хлібі, влада збирала зерно по селах. Спостерігають й проблему з водою, теплопостачанням та зв’язком. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter