Зниклого журналіста Олега Батуріна окупанти могли вивезти до Криму – рідні

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіста Олега Батуріна, який зник 12 березня в окупованій Каховці на Херсонщині, могли вивезти до Криму.

Про це “Суспільному” сказала його сестра Ольга.

Олег Батурін. Фото з соцмереж

“Мої батьки почали шукати Олега з неділі (13 березня. – Ред.). Зв’язувались з мером Каховки, мером Таврійська, Нової Каховки. Мер Нової Каховки сказав, що з ним все гаразд, не хвилюйтесь.Через своїх знайомих зв’язались з впливовою людиною у Новій Каховці. Прізвище називати не буду, він сказав, що Олег в Херсоні разом з Сергієм Цигіпою“, – сказала вона.

За словами сестри, в неділю у них була інформація, що Батурін в Новій Каховці. Коли батьки приїхали туди в понеділок, їм сказали, що такого не було, а таких, як він нібито відправляють в Херсон. Також сказали, що можна передати передачу, а телефонні дзвінки заборонені.

“На питання, коли його відпустять, сказали відпустять, коли буде час, коли буде треба. Ми передали передачу в понеділок, у вівторок ми мали зв’язатися з цією людиною, але вона вже нам сказала, що вона зайнята, передачу передали, пізніше поговоримо. Ми зв’язок з цією людиною втратили, два дні немає зв’язку. Вчора надвечір, не знаю, вірити чи ні, кажуть, є підозра, що його перевезли у Крим”, – сказала Ольга.

Про зникнення Батуріна повідомила його дружина. За її словами, близько 16:00 12 березня журналісту зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста.

О 16:30 він пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи, обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся.

За повідомленням місцевих чатів у соцмережах, близько 16:50 біля автостанції перебували російські військові.

12 березня під час мітингу у цьому ж місті російські окупанти викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Жінка брала активну участь в організації проукраїнських мітингів проти окупації в Мелітополі. З 1 березня вони тривали в місті щодня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter