Викрадення та вбивство журналіста Сергієнка: обвинуваченому в справі Воронкову не обрали запобіжний захід

Дата: 16 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Підозрюваному у вбивстві  активіста, учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області та журналіста Василя Сергієнка Володимиру Воронкову не обрали запобіжний захід. 

Про це повідомили в Адвокатській дорадчій групі. 

Василь Сергієнко. Джерело: 5.ua

Воронков перебував під нічним домашнім арештом з обов’язком носити електронний браслет до 10 лютого. Цього ж дня Дарницький суд у Києві мав продовжити йому запобіжний захід, однак засідання перенесли через хворобу суддів. 

Воронкова раніше вже випускали з-під варти у 2020-му. Тоді це зробили попри протести громадськості. 

Нагадаємо, що Василя Сергієнка викрали з двору власного будинку 4 квітня 2014 року, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур. Колеги активіста називають замовником злочину ексрегіонала, народного депутата від “Відродження”.

Суд у справі почався 2016-го, однак за чотири роки в ній змінилося 12 колегій суддів. З лютого 2019-го справу передали до Городищенського районного суду на чолі з Людмилою Синицею.

Організацію злочину інкримінують Вадиму Мельнику, підозру у викраденні оголосили Валентину Завражину, Роману Недибалюку, Віктору Горбенку. Керівником останніх, за даними слідства, є Андрій Іносов. Виконавцями вбивства слідство вважає Валерія Федорова та Володимира Воронкова.

У квітні 2021-го ДБР висунуло підозру ще одному фігуранту справи: йому інкримінують участь у злочинній організації, незаконне позбавлення волі та вбивство Сергієнка з особливою жорстокістю з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляла ZMINA, за 30 років незалежності України під час виконання професійних обов’язків загинули більш ніж 70 журналістів, значна частина з них була вбита.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter