Виховательці дитсадка на Полтавщині загрожує штраф за цькування трирічного хлопчика

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

На Полтавщині поліція склала адміністративний протокол щодо виховательки садочка в Шишацькому районі, яку підозрюють у цькуванні вихованця. 

Про це повідомили в поліції.

Фрагмент відео, на якому вихователька кричить на дитину

Про інцидент з дитиною 11 листопада розповіла мати трирічного хлопчика у фейсбуку. Вона виклала відео, зняте іншим вихованцем, на якому видно, як жінка кричить на дитину.

“Моїй дитині три роки виповнилося один місяць тому. Він ще не може самостійно взуватися і вдягатися, але такі методи “вихователя” неприпустимі!” – обурювалася жінка. 

За словами матері, за діями виховательки спостерігала завідувачка садка, однак на ситуацію ніяк не відреагувала, окрім того, що зробила зауваження дитині. 

Поліцейські, які склали протокол на виховательку, вбачають у її діях ознаки цькування. Покарання за відповідною статтею передбачає штраф від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. 

Нагадаємо, що у 2018 році в українському законодавстві з’явилося поняття “булінг”, а тому за цькування неповнолітнього тепер можна отримати покарання.

Однак, за словами експертів, працівники поліції не приділяють уваги питанням оформлення адміністративних справ за цією статтею, а грошове стягнення як вид покарання взагалі вкрай низьке. Так, у 109 справах про булінг суди наклали грошове стягнення загалом на понад 109 тис. грн, водночас із них сплатили тільки трохи більш ніж 19 тис., що дорівнює 17%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter