В’єтнамський уряд оголосив, що приналежність до ЛГБТ-спільноти більше не вважатиметься “хворобою”

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд В’єтнаму визнав, що приналежність до ЛГБТ-спільноти не є “хворобою”, і відповідно, не потребує лікування. Активісти вже назвали це рішення “величезною зміною парадигми”.

Про це пише The Guardian.

Фото: Minh Hoang/EPA

У рішенні, що надіслали до провінційних і муніципальних відділів охорони здоров’я й опублікували на сайті уряду, вказано, що приналежність до ЛГБТК+ “зовсім не є хворобою”, тому її “не можна й не треба лікувати”. Міністерство охорони здоров’я заявило, що медичні працівники повинні з повагою ставитися до представників спільноти й гарантувати, що вони не зазнають дискримінації.

І документі також вказано, що якщо ЛГБТ-люди потребують підтримки, “вона має бути у формі психологічної допомоги та здійснюватися лише тими, хто має знання про сексуальну ідентичність”.

“Ми не можемо переоцінити, наскільки важливим є це оголошення. Хоча ставлення не зміниться миттєво, це означає величезну зміну парадигми. Оскільки В’єтнам вважається найбільш надійним джерелом у сфері медицини, вплив на соціальне сприйняття ЛГБТ буде величезний”, – зауважив Кайл Найт, старший дослідник охорони здоров’я та прав ЛГБТК+ у Human Rights Watch.

Нагадаємо, влада Сінгапуру хоче скасувати кримінальну відповідальність за одностатевий секс. Разом з тим заборона на одностатеві шлюби залишиться чинною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter