У Сінгапурі скасують кримінальну відповідальність за одностатевий секс

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Влада Сінгапуру хоче скасувати кримінальну відповідальність за одностатевий секс. Разом з тим заборона на одностатеві шлюби залишиться чинною.

Про це повідомляє BBC.

Roslan Rahman \ AFP

Прем’єр-міністр Лі Сянь Лун оголосив про це на національному телебаченні. На думку очільника уряду, “це правильна річ і те, що більшість сінгапурців прийме”.

“Нарешті ми зробили це, і ми в захваті від того, що цей дискримінаційний, застарілий закон нарешті скасують. Є відчуття, що, можливо, це зайняло занадто багато часу, але це мало відбутися”, сказав BBC ЛГБТ-активіст Джонсон Онг.

Сінгапур успадкував цей закон від британців і вирішив зберегти його після здобуття незалежності в 1965 році. Оскільки останніми роками він не застосовувався активно, у Сінгапурі розквітла дедалі помітніша ЛГБТ-спільнота. Активісти давно вимагали скасувати закон, стверджуючи, що він закріплює суспільну стигматизацію геїв та суперечить конституції Сінгапуру, яка забороняє дискримінацію. Наприклад, будь-який контент, який вважається “пропагандою гомосексуалізму”, може бути заборонений до трансляції в Сінгапурі, а телешоу та фільми в минулому зазнавали цензури.

Нагадаємо, наприкінці липня депутати Національної асамблеї народної влади Куби схвалили проєкт сімейного кодексу, який дозволяє одностатеві шлюби, усиновлення дітей одностатевими парами та сурогатне материнство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter