На Кубі проведуть референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів та усиновлення дітей одностатевими парами

Дата: 24 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Депутати Національної асамблеї народної влади Куби схвалили проєкт сімейного кодексу, який дозволяє одностатеві шлюби, усиновлення дітей одностатевими парами та сурогатне материнство.

Про це повідомляє DW.

25 вересня відбудеться референдум щодо затвердження Сімейного кодексу. Документ набуде чинності, якщо його підтримають понад 50% виборців.

Активісти ЛГБТ також намагалися включити питання легалізації одностатевих шлюбів під час розгляду поправок до конституції, але проти цього виступали представники релігійних та консервативних груп.

Куба може стати восьмою країною в Латинській Америці, де дозволять одностатеві шлюби.

Гомосексуальність довгий час була на Кубі табуйованою темою. Після революції 1959 року нетрадиційну орієнтованість осуджували в суспільстві, а  представників ЛГБТ відправляли у “табори перевиховання” та не допускали до держслужби.

Нагадаємо, на початку липня петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент. 

Раніше ZMINA повідомляла, що згідно з планом Національної стратегії у сфері прав людини Мін’юст був зобов’язаний розробити та подати до парламенту законопроєкт про цивільні партнерства, зокрема й для ЛГБТ-людей ще до 2020 року, однак посадовці не зробили цього

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter