Видавець книжки про сексистське виховання дітей, яку хотіли придбати в бібліотеки, відкликав її з процесу закупівель

Дата: 01 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Видавець книжки “Щоб у 16 не було запізно” авторки Марини Ланге вирішив відкликати її з процесу закупівель. 

Про це повідомила у фейсбуку нардепка Марина Бардіна

Фото: IPIO

Видавцем книжки було видавництво IPIO. Рішенню про відкликання передувала хвиля критики, оскільки видання, яке мало потрапити до бібліотек, містить гендерні стереотипи, а також антинаукові твердження на кшталт того, що “закисання ока в семимісячної дитини стається тому, що вона не досить часто бачить маму”. 

Авторка книги також розповідала читачам, що “дівчатка вже народжуються з жіночими якостями”. “Природними” для них Ланге називала “вміння піклуватися, умиротворення, цнотливість і здатність надихати”. 

“Дівчата – це атмосфера. Тобто якості дівчини проявляються від того, яка навколо неї аура. Хлопчик – це досягнення. Про хлопчика, як і про чоловіка, говорять не стан чи слова, а лише дії та вчинки”, – йдеться в книжці.  

Як зазначила Бардіна, тепер книга не опиниться в бібліотеках.

“Країна вільна від стереотипів”, – прокоментувала новину нардепка. 

Нагадаємо, що раніше посадовці з Івано-Франківщини хотіли вилучити з бібліотек книжку “Принцеса + принцеса” новозеландської письменниці Кейті О’Нілл. Причиною для ухвалення такого рішення стало звернення християнських активістів, які вважають, що видання руйнує інститут “традиційної сім’ї”.

Фотографія обкладинки: bit.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter