Видання The New York Times зробило автоматичне озвучення публікацій

Дата: 05 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

The New York Times збирається зробити більшість своїх статей доступними для прослуховування за допомогою автоматизованого голосу. Це допоможе виданню стати однією з найбільших компаній у світі аудіоновин.

Про це пише Axios.

Фото: AP Photo / Mark Lennihan

Старша віцепрезидентка і генеральна менеджерка аудіо- й телевізійного відділу компанії Стефані Прейс розповіла, що, починаючи з початку квітня, 10% користувачів вебсайтів, застосунків новин і аудіозастосунків NYT отримають доступ до нових автоматизованих озвучок.

Озвучені голосом статті також будуть доступні у новому розділі “Слухати” в головному застосунку для новин The New York Times. Тут представлять найкращі аудіопублікації дня редакції в різних форматах, включно з подкастами, ексклюзивними шоу, озвученими статтями й історіями. Озвучувати їх будуть самі автори матеріалів.

Наразі озвучені публікації у вкладці “Слухати” доступні приблизно половині читачів NYT, які користуються iOS-пристроями. Проте з часом усі користувачі отримають доступ до нової функції.

За словами Прейс, найближчим часом озвучуватимуть 75% статей, а з часом планують розширити цю функцію для всіх опублікованих статей. Усі статті спершу начитуватиме один автоматичний голос, але в майбутньому видання планує надати користувачам вибір стилю голосу. Водночас очікується, що 15–20% публікацій, зокрема більш особисті історії, ймовірно, начитуватиме репортер.

NYT розробила технологію озвучення публікацій у партнерстві з компанією з генеративного штучного інтелекту, проте з якою саме – видання не розголошує.

Нагадаємо, що у Львові осередок громадської організації “Українська спілка інвалідів – УСІ” реалізує культурно-мистецький проєкт “Подолати минуле. Україна в подіях та особистостях”. У межах цього проєкту шрифтом Брайля надрукували 640 примірників книг. А також виготовили три аудіокниги та адаптували для незрячих людей три повнометражні художні фільми за допомогою створення до них аудіодескрипції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter