Видання “НВ” виправило сексистський заголовок про кращу дзюдоїстку світу

Дата: 29 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Видання “НВ” визнало помилку та виправило сексистський заголовок у новині про кращу дзюдоїстку світу, якою стала українка Дар’я Білодід.

Про це написала у фейсбуці головна редакторка NV.ua Юлія Макгаффі.

Як повідомляє “Детектор медіа”, у первісному варіанті заголовок був: “Колишню дівчину футболіста “Динамо” Дениса Попова визнали найкращою дзюдоїсткою світу”.

На це звернула увагу продюсерка ICTV Катерина Гончарова.

“НВ, от скажіть, ви реально вважаєте, що бути колишньою дівчиною знаменитого футболіста тягне на заголовок більше, ніж ім’я та прізвище кращої дзюдоїстки світу?” – написала вона.

Юлія Макгаффі відреагувала на цей допис:

“Хотіла від свого імені й від імені НВ вибачитися за абсолютно неприпустимий і піз**ватий – не побоюся цього слова – заголовок одного з наших спортивних редакторів. Це не політика видання, а безглуздість, і, на жаль, свідчить про те, що не всі ще переїхали мізками у XXI століття. Правда, we are sorry. Мені соромно, що це сталося, але свої помилки ми визнаємо і виправляємо”, – написала вона.

Заголовок у новині НВ змінили на “Українка визнана найкращою дзюдоїсткою світу”.

Нагадаємо, громадські організації, серед яких Центр прав людини ZMINA, 8 грудня 2020 року вдруге визначили лауреатів антипремії “Це яйце” за сексизм у публічних висловлюваннях та матеріалах ЗМІ. Цього року лауреатами стали народні депутати, посадовці, кандидати й кандидатка на місцевих виборах, національні канали й місцеві видання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter