В’язниця загрожує російському генерал-майору, який торік утримував військових та цивільних у підвалі аеропорту “Антонов”

Дата: 11 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ РФ, який міг жорстоко поводитись з цивільними торік у Гостомелі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного у повідомленні не називають, але слідчі не намагались його приховати. Так, на викладеному фото, де розмили обличчя росіянина, не приховали прізвище та ініціали на формі. Підозрюваного звуть Вадим Паньков

Росіяни тримали під контролем аеропорт “Антонов”, де й трапився випадок щодо якого судитимуть Панькова, з 24 лютого по 7 березня минулого року. Російські військові, виконуючи наказ підозрюваного, полонили 28 військовослужбовців Збройних Сил України та не менше 30 місцевих жителів.

Людей утримували без будь-яких умов – за низької температури, високої вологості, за відсутності вентиляції, освітлення й елементарних умов для сну та туалету. 

“Полонені були змушені спати на холодному вологому бетоні, їм не надавалась медична допомога та медикаменти, на одну особу на добу виділяли приблизно 1 ложку каші та 150 мілілітрів води”, – розповідають слідчі. 

Окрім цього полонених росіяни змушували копати траншеї та вантажити тіла росіян, яких ліквідували українські бійці. 

Якщо суд визнає Панькова винними, то він може отримати до 12 років в українській в’язниці.

Нагадаємо, що російському генералу загрожує в Україні до 15 років в’язниці за наказ знищити “Мрію”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter