Російському генералу загрожує в Україні до 15 років в’язниці за наказ знищити “Мрію”

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни, вчинених за попередньою змовою осіб, повідомили командувачу повітряно-десантних військ ЗС РФ. 

Про це розповіли у СБУ. 

Фото: вікіпедія

Мова йде про генерал-лейтенанта Анатолія Концевого.

Судячи з відкритих даних, йому 54 роки, а на боці Росії він воював у Ічкерії та Грузії. 

Слідчі вважають, що саме він наказав торік на початку повномасштабного російського вторгнення захопити Гостомельський аеропорт, де стояла “Мрія”. 

“Для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевий задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора”, – кажуть есбівці. 

Фото: АР

Концевий ще з 2019 року, як вважають правоохоронці, на території Росії та Білорусі готував десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей в Україні. 

Якщо суд визнає російського генерал-лейтенанта винним, то він може відправитись до в’язниці на строк до 15 років.

Щодо знищення “Мрії”, який є найбільшим у світі українським літаком, правоохоронці ведуть розслідування й стосовно керівництва ДП “Антонов”. Посадовці, на їхню думку, не вжили необхідних заходів для збереження літака, а деякі з них ще й перешкоджали організації протиповітряної та наземної охорони летовища в Гостомелі. 

Нагадаємо, що російському полковнику поліції нацгвардії загрожує до 12 років в’язниці за силове захоплення та розграбування торік ЧАЕС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter