В’язниця в Україні світить російському силовику, який особисто катував затриманих на Харківщині торік

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Порушення законів та звичаїв війни заочно закидають старшому оперуповноваженому відділу УФСБ Росії по Балтійському флоту і військах Калінінградської області, який торік катував людей на Харківщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: “Схема”

Його ім’я – Павло Каширський

Слідчі кажуть, що він особисто брав участь у катуваннях затриманих, яких на його рахунку може бути 26. Затримував він тих, хто допомагав ЗСУ наводити артилерію та передавав дані про дислокацію підрозділів ЗС РФ. Одного із затриманих зупинили на блокпості та відвезли до катівні. 

“Під час допитів рашисти застосували фізичну силу, погрожували позбавленням життя, катували електрострумом, імітували розстріл, допитували та примушували до негласної співпраці з ФСБ”,розповідають слідчі-есбівці. 

Води та їжі затриманим майже не давали, а також не пускали до вбиральні. У таких умовах людей тримали від 10 до 20 днів. 

До сфери діяльності підозрюваного також входив захист від “провокаційних і терористичних загроз” та інформаційно-пропагандистський супровід. Дізнатись про це вдалось, між іншим, завдяки документам з флешки, яку росіяни лишили торік, тікаючи з Харківщини. 

Якщо суд визнає росіянина винним, то він може отримати від восьми до дванадцяти років за ґратами. Слідчі збираються оголосити його у розшук. 

Каширського російська влада торік нагородила орденом Мужності за те, що він схилив до співпраці деяких посадовців адміністрації Балаклії. 

Нагадаємо, що на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини вишукувати атовців росіянам допомагав колишній керівник охорони Януковича В’ячеслав Заневський

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter