В’язниця світить зраднику-есбівцю, який у Криму переслідує кримських татар та влаштував судилище над полоненими моряками

Дата: 29 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в дезертирстві та державній зраді повідомили колишньому есбівцю з Криму, який працює на російських окупантів, зокрема, організовував судилище над полоненими українськими моряками у 2018 році. 

Про це розповіли у ДБР. 

Імені підозрюваного не називають, вказуючи лише, що до початку російської окупації він працював старшим лейтенантом юстиції, який проходив військову службу на посаді слідчого 1 відділення слідчого відділу Головного управління Служби безпеки України. Списки зрадників СБУ публікувала ще у 2014-му. 

За даними слідчих, підозрюваний проігнорував всі вказівки керівництва та вирішивши перейти на бік ворога, отримавши посаду слідчого управління ФСБ РФ по Криму та Севастополю.

На новій посаді він, між іншим, переслідував кримськотатарських активістів.

“У кримінальних провадженнях, які він ініціював, місцевими судами кримськотатарські релігійні організації визнавалися терористичними, а їхніх лідерів затримували та тримали в нелюдських умовах”, – розповідають слідчі. 

Окрім цього, у 2018 році він влаштував судилище над українськими моряками, яких полонили росіяни в районі Керченської протоки під час переходу з Чорного до Азовського моря. На суді він клопотав про тримання під вартою у СІЗО всіх затриманих українців, у тому числі поранених.

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, що командувачу Чорноморського флоту РФ Віктору Соколову загрожує довічне за обстріли цивільних в Україні “калібрами”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter