Командувачу Чорноморського флоту РФ загрожує довічне за обстріли цивільних в Україні “калібрами”

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни повідомили командувачу Чорноморського флоту ВМФ РФ. 

Про це розповіли у СБУ.

Фото: вікіпедія

Мова йде про віцеадмірала Віктора Соколова.  

Слідчі вважають, що з 10 серпня 2022 року він особисто віддавав накази обстрілювати ракетами “Калібр” цивільну інфраструктуру України. Унаслідок обстрілів по енергооб’єктах у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Черкаській, Житомирській та Івано-Франківській областях загинули четверо мирних жителів, а ще 40 отримали поранення.

“Російські обстріли завдали значних втрат національній системі життєзабезпечення цивільного населення України. Крім того, ракетні удари РФ призводили до тимчасової зупинки роботи десятків місцевих навчальних закладів, лікарень та інших соціальних установ”, – нагадують правоохоронці.

Соколову загрожує довічне. 

Нагадаємо, що російські генерал і полковник за підрив Північнокримського каналу проведуть по 12 років у в’язниці та сплатять 1,5 мільярда гривень збитків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter