“Ви врятували моє життя”: співачка Брітні Спірс подякувала людям, які допомогли їй позбутися опіки батька

Дата: 18 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Американська співачка Брітні Спірс подякувала всім людям, зокрема своїм фанатам, які допомогли їй позбутися опіки батька. 

Відео з подякою Спірс опублікувала у твіттері. 

Шанувальник співачки. Фото: ABC News/Bradley McLennan

Наприкінці вересня суд у Лос-Анджелесі спочатку передав опіку над співачкою від її батька Джеймса менеджерці артистки Джоді Монтгомері, а згодом ухвалив остаточне рішення у справі та позбавив чоловіка права контролювати життя доньки. До цього він говорив, що реальних підстав для його зміщення з позиції опікуна нібито немає.

“Я була під опікою тринадцять років. Це справді довгий час для того, щоб бути у ситуації, в якій ви не хочете бути. Чесно кажучи, я просто вдячна за кожен день, за те, що можу отримати ключі від моєї машини та бути незалежною і відчувати себе жінкою. Мати банківську картку, нарешті побачити готівку”, – розповідає Спірс. 

У США опікунство дає повний контроль над життям підопічного, але зазвичай цей захід застосовують виключно за рішенням суду щодо людей у комі, недієздатних, дітей або людей з когнітивними порушеннями. Спірс висловила сподівання, що її “маленька історія” вплине на суспільство і призведе до змін у корумпованій системі.

Також співачка повідомила, що має намір захищати права та інтереси людей, які стикались з подібними проблемами.

Спірс зі своїм батьком. Фото: Denise Truscello/WireImage

Світ дізнався про те, що Спірс була під опікою батька проти своєї волі, у 2019-му, коли вона раптово скасувала одне зі своїх шоу. Тоді її фанати організували в інтернеті рух #FreeBritney, закликаючи повернути жінці самостійність. Анонімне джерело з кола колишніх юристів родини розповідало, що причиною скасування концерту була нібито відмова вживати ліки. 

“Мій голос так довго звучав приглушено та залякано, і я не могла нічого сказати, але завдяки вам суспільство дізналося, що відбувається, ви дали їм усім зрозуміти. Я щиро думаю, що ви врятували моє життя. Сто відсотків”, – звернулась до фанатів Брітні. 

Раніше артистка розповіла, що батько та люди з його оточення давали їй сильнодійні препарати, змусили поставити внутрішньоматкову спіраль, аби вона не могла завагітніти, та контролювали її фінанси, а тому інколи вона навіть не мала грошей заплатити за їжу у закладах. 

Окрім цього, жінка була змушена оплачувати послуги адвоката Сема Інгема, який за 13 років роботи з нею жодного разу не сказав про те, що вона має право вимагати припинення опікунства. Інгем отримував за свою роботу майже 500 доларів на годину.

“Досі, прокидаючись щоранку, я не можу повірити, що моя сім’я зробила зі мною таке. Це деморалізуючий та принизливий досвід. Не кажучи вже про всі ті погані речі, за які вони повинні відправитись до в’язниці. Так, зокрема моя мати, яка регулярно ходить до церкви. Я намагалася жити у мирі з ними, мовчати. Але не зараз. Я все пам’ятаю і сподіваюся, вони побачать сьогодні це повідомлення і, нарешті, чітко розумітимуть, що я маю на увазі”,говорить Спірс. 

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter