Батько Брітні Спірс відмовився від опіки над нею: з 2008 року вона перебувала під повним його контролем

Дата: 13 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Батько всесвітньовідомої співачки Брітні Спірс Джеймс відмовився від опіки над донькою. З 2008 року Спірс перебувала під повним його контролем. 

Про це повідомляє видання Variety з посиланням на судові документи. 

Спірс зі своїм батьком. Фото: Denise Truscello/WireImage

Адвокат Спірса заявив, що реальних підстав для його зміщення з позиції опікуна нібито немає, але він “не вважає, що його публічна боротьба з донькою буде в її інтересах”, а тому готовий передати право опікунства будь-кому іншому.

“Незалежно від свого формального статусу, містер Спірс завжди буде батьком міс Спірс, він завжди буде любити її беззастережно і завжди буде піклуватися про її інтереси”, – йдеться в документах.

У відповідь на це адвокат співачки Метью Розенгарт заявив, що захист задоволений рішенням Спірса, однак чекає моменту, коли той почне давати покази під присягою.

“Ми з нетерпінням чекаємо продовження нашого розслідування поведінки містера Спірса за останні 13 років, під час яких він отримав мільйони доларів від роботи своєї доньки. І я з нетерпінням чекаю показань Спірса під присягою в найближчому майбутньому”, – заявив він.

Адвокат Розенгарт став захисником Брітні Спірс лише влітку поточного року. До цього захистом прав співачки займався Сем Інгем, який за 13 років жодного разу не сказав своїй клієнтці про те, що вона має право вимагати припинення опікунства. Інгем отримував за свою роботу майже 500 доларів на годину.

Фото: інстаграм-сторінка Брітні Спірс

Спірс перебуває під опікою із 2008 року. Лише 2021-го вона розповіла, що батько та люди з його оточення давали їй сильнодіючі препарати, змусили поставити внутрішньоматкову спіраль, аби співачка не могла завагітніти, та контролювали її фінанси, а тому інколи вона навіть не мала грошей заплатити за їжу у закладах. 

У США опікунство дає повний контроль над життям підопічного, адже опікун може контролювати переміщення людини, фінанси, особисте життя і будь-які інші дії. Зазвичай цей захід застосовується за рішенням суду до людей у комі, недієздатних, дітей або людей з когнітивними порушеннями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter