Вступ України до НАТО підтримують рекордні 83% українців – опитування

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Підтримка вступу до НАТО наразі найвища за всю історію опитувань. У разі проведення в Україні референдуму 86% респондентів підтримали б вступ до Європейського Союзу, а 83% – проголосували б за вступ до Північноатлантичного альянсу.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 1–2 жовтня.

Фото: Телеграф

Так, на відповідному референдумі вступ до НАТО підтримали б 83%, проти голосували б 4%, не проголосували б 9%.

Крім того, 86% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу в разі проведення референдуму, проти були б 3%, не проголосували б 7%. Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

У червні 2022 року вступ до НАТО підтримували 76%.

На відміну від вступу до ЄС, вступ до НАТО дещо обережніше сприймається мешканцями сходу країни. Так, 69% підтримують вступ, 9% – проти, 17% – не прийшли б на голосування.

Попри це в порівнянні з попереднім опитуванням динаміка в підтримці вступу до альянсу серед мешканців цього макрорегіону дуже позитивна. У червні 55% були за, проти 20%, не прийшли б голосувати 22%.

Нагадаємо, що 30 вересня Україна подала заявку на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку, заявив президент Володимир Зеленський за підсумками засідання РНБО. Поки українська сторона чекатиме на затвердження від всіх членів альянсу, вона пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки для України згідно з Київським безпековим договором.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter