Встановили особи всіх загиблих гірників у шахті на окупованій Луганщині

Дата: 09 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Встановили особи всіх загиблих гірників шахти “Червоний партизан” на окупованій частині Луганської області, де напередодні обірвався трос підіймача, в якому перебували люди. 

Про це свідчать фото, оприлюднені бойовиками на сайті так званої “Адміністрації міста Свердловська”.

Імена загиблих шахтарів

Після трагедії тіла дев’яти загиблих шахтарів скерували на експертизу, а кількість постраждалих унаслідок обриву підіймача зросла до 19. Троє з них перебували у важкому стані, ще у двох були зламані руки.

За даними правозахисника Павла Лисянського, у щонайменше трьох загиблих залишилися сім’ї з дітьми. 

“Загинули прості робітники, серед постраждалих і загиблих немає начальників, за винятком гірничого майстра дільниці шахтного транспорту”, – розповів правозахисник.

Обрив транспортного каната підіймача на шахті “Червоний партизан” трапився 7 вересня. Як стало відомо, не спрацювала страховка, передбачена на випадок обриву. Водночас раніше керівництво шахти повідомляло начальству про несправність та вимагало виділення коштів на ремонт. Офіс Омбудсмана вже звернувся до прокуратури, щоб там провели перевірку та відкрили справу за фактом порушення правил безпеки. 

За сім років на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей загинуло понад 200 шахтарів, ще більш ніж 2 тисячі отримали травми. Бойовики закрили на Донбасі чимало шахт, а тому гірники змушені шукати роботу в Росії. Їх працевлаштовують та допомагають отримати громадянство РФ за спрощеною процедурою. 

Правозахисники переконують, що в Росії за допомоги українських шахтарів створюють штучну конкуренцію. 

Нещодавно російська компанія, яка незаконно працює в ОРДЛО, переселила 2 тисячі шахтарів із сім’ями до Якутії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter