Встановили особу росіянина, який міг катувати правоохоронців на Харківщині за незгоду працювати на Росію

Дата: 21 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському військовому, який міг катувати українських правоохоронців, що відмовилися співпрацювати з росіянами на окупованій Харківщині у 2022 році. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрюваний. Фото: Миротворець

Імені підозрюваного не називають, втім раніше слідчі публікували підозру на Олександра Кулешова, деталі якої збігаються з повідомленням правоохоронців. 

Випадок, в участі в якому підозрюють Кулешова, трапився 18 березня 2022 року в Куп’янському районі Харківщини. Тоді Кулешов та двоє ще не встановлених слідством росіян на прізвисько Тренер та Медик приїхали до будинку заступника начальника місцевого відділку поліції, який відмовився співпрацювати з окупантами. 

Під дулами автоматів вони вивели поліціянта з дому та насильно відвезли його до катівні в селі Огурцівка, яку облаштували на території місцевої ферми. Потерпілого катували, щоб він погодився на співпрацю. 

“Використовуючи мотузку, міцно зв’язали зап’ястя рук потерпілого та за допомогою крана з металевим гаком підняли його тіло в повітря. Внаслідок дії сили тяжіння маса тіла чоловіка почала тиснути на зап’ястя, створюючи при цьому нестерпний біль”, – описують деталі катування слідчі. 

За кілька днів ці російські військові вчинили ті самі дії стосовно вже начальника цього відділення поліції. Обох потерпілих росіяни відпустили, коли зрозуміли, що не можуть отримати від них згоди. 

Якщо суд визнає Кулешова винним, то він може отримати від 8 до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що сину ексохоронця Януковича оголосили нову підозру за катування цивільних на Херсонщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter