Всі обмеження щодо посад у ЗСУ для жінок скасують найближчим часом

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Впродовж кількох найближчих місяців у Збройних Силах України будуть зняті всі обмеження щодо обіймання посад жінками.

Про це радниця головнокомандувача Збройних сил України з гендерних питань Вікторія Арнаутова заявила в ефірі “Радіо Свобода“.

Вікторія Арнаутова. Фото: Державна прикордонна служба України

Залишається декілька посад у військово-морських силах щодо жінок (які не можуть обіймати жінки – ред.). Але ми зараз проводимо роботу, і я думаю, що протягом місяця-двох всі обмеження будуть скасовані“, — сказала радниця головнокомандувача ЗСУ.

Вона пояснила, що мова йде про бойові посади.

Посади на кораблях та інші посади, які пов’язані з отруйними, вибуховими речовинами. Тут логіка така (щодо зняття обмежень – ред.) – це не означає, що ми хочемо загнати жінок на ці посади. Це такі міжнародні підходи: у законодавстві не повинно бути жодних обмежень для будь-кого. Коли в нас є ці обмеження, то виходить, що ми не дозволяємо жінці самостійно ухвалювати рішення щодо своєї долі, об’єктивізуємо її“, – сказала Арнаутова.

Радниця головнокомандувача ЗСУ нагадала, що нині у Збройних Силах України служить близько 50 тисяч жінок.

Нагадаємо, влітку поточного року, вперше в Україні на посаду командувача Медичних сил ЗСУ міністр оборони Андрій Таран призначив полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції міністерства Тетяну Остащенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter