Все більше школярів повертається до очної та змішаної форми навчання – Шкарлет

Дата: 27 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Дедалі більше українських школярів повертаються до очної та змішаної форм навчання: їх уже понад 2 мільйони.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Фото з відкритих джерел

“Розпочинається четвертий тиждень навчання в ЗЗСО в умовах воєнного стану. Усе більше учнів повертається до очної та змішаної форм навчання. Так, за останні два тижні в середньому в Україні кількість учнів, які повернулися до традиційного формату здобуття освіти, збільшилася на понад 20,5 тисяч, у змішаному – на майже 120 тисяч”, – йдеться в повідомленні.

Станом на 26 вересня 3115 шкіл працюють у звичному режимі, 5339 – дистанційно та 4444 – змішано. В очному або змішаному форматах навчаються понад 2 мільйони 60 тисяч учнів, дистанційно – майже 1 мільйон 960 тисяч.

Очільник Міносвіти уточнив, що найбільше охоплення дітей, які навчаються в традиційному форматі, у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях та Києві, у змішаному – у Київській, Львівській та Одеській областях.

“Збільшення кількості здобувачів освіти, які повертаються до повноформатного навчання, зумовлено продовженням процесу облаштування в закладах загальної середньої освіти захисних споруд. За останніми даними, 68,4% шкіл мають облаштовані укриття для перебування в них учнів, учителів та працівників закладів. Нині перевірки тривають”, – додав міністр.

Також Шкарлет наголосив, що надзвичайно важливо створити безпекові умови в закладах освіти, щоб батьки не мали сумнівів з вибором формату навчання дітей. Він нагадав, що Міносвіти разом з іншими міністерствами й відомствами працює над проєктом облаштування спеціальних захисних споруд у закладах загальної середньої освіти за кошт субвенції з Держбюджету.

Нагадаємо, що лише 30% школярів віком від 10 до 17 років мають у навчальній програмі заняття з медіаграмотності. Водночас усі діти до 18 років потребують додаткових знань для якісного протистояння маніпуляціям в інтернеті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter