ВРП звільнила сумнозвісних суддів Князєва і Тандира

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва та суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. 

Про це розповіли у ВРП. 

Судді Тандир та Князєв. Фото: Макарівський районний суд та PRAVO

Причиною звільнення стали вчинення істотних дисциплінарних проступків.

Суддю Тандира нині судять за збиття на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві. Підозрюваний був напідпитку, але відмовився проходити огляд на місці попри явні ознаки сп’яніння та порожні пляшки з-під алкоголю в авто. За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Щодо судді Князєва, то йому закидають корупцію. Слідчі називали викриття схеми у Верховному Суді, до якої він може бути причетний, “найбільшим за всю історію”, а самого Князєва – найвисокопоставленішим затриманим українським суддею. 

За час, поки триває слідство, чоловіка поміщали під варту, втім він вийшов, заплативши понад 18 мільйонів гривень застави. У липні поточного року його затримали поблизу села Солотвино на Закарпатті неподалік кордону з Румунією. До цього на суді він розповідав, що має алергію на електронний браслет, тож його зняли. 

Нагадаємо, що нещодавно суддею Верховного Суду став Павло Пархоменко, якого сумнозвісна ВРП не пропустила на посаду у 2019-му. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter