ВРП відправила у відставку з довічним утриманням суддю, який звільнив з-під варти вбивцю Гонгадзе

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя відправила у відставку з довічним утриманням суддю Верховного Суду Сергія Слинька, який брав участь у політичних переслідуваннях опонентів Віктора Януковича та відпустив з-під варти вбивцю засновника “Української правди” Георгія Гонгадзе Олексія Пукача.

Про це розповідають журналісти “Слідство.Інфо”. 

Фото: Верховний Суд України

Слинько відомий не лише тим, що брав участь у переслідуванні Юрія Луценка, а також відпустив з-під варти Пукача, який після цього переховувався від слідства майже шість років. 

Суддя також був дотичний до суду над Дмитром Павліченком та його сином Сергієм. Їх визнали винними в жорстокому вбивстві судді в березні 2011 року, а справа мала великий суспільний резонанс через неякісну роботу правоохоронців та суддів.  

Слинько відомий і сумнівними статками.

Попри численні скандали та негативний висновок Громадської ради доброчесності суддя зміг зберегти посаду, а тепер держава виплачуватиме йому щомісяця 100 тисяч гривень. 

Відправляння у відставку замість звільнення є популярною серед суддів можливістю отримати довічне грошове забезпечення. Дослідження свідчать, що на утримання лише 37 суддів у відставці українці щороку витрачають щонайменше 30 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, що суддя, який дозволив розігнати Майдан у 2013-му, також може отримати довічне утримання в 100 тисяч гривень щомісяця. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter