Вранці росіяни обстріляли Суми: є поранена

Дата: 13 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 13 серпня, у вівторок, російські війська завдали ракетно-авіаційного удару по території Сумської області, внаслідок чого, за попередніми даними, одна людина отримала поранення.

Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

Наслідки обстрілів окупантами Сумщини

В ОВА зазначають, що російські військові вчинили атаку на об’єкти інфраструктури міста Суми. Відомо, що внаслідок цієї атаки було пошкоджено лінії електропередач, газопровід, будівлю лікарні та кілька автомобілів.

Частина міста залишилася без електрики та газу. Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко розповів, що район Веретенівки тимчасово позбавлений газопостачання та електроенергії. Наразі тривають роботи з відновлення.

Через пошкодження на виїзді з Веретенівки на вулицю Ковпака рух у прямому напрямку наразі неможливий – діє об’їзд через село Ганнівка.

Загалом уночі й уранці 13 серпня російські військові здійснили 12 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, місцеві жителі чули 23 вибухи. Під обстрілами опинилися громади Сумська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська та Березівська.

За інформацією обласної адміністрації, російські сили застосовували міномети, запускали ракети та скидали керовані авіабомби.

Нагадаємо, що російські військові за добу застосовують до пів сотні керованих авіаційних бомб різних варіантів модернізації в прикордонні Сумщини. 

Активне використання керованих авіаційних бомб російськими військовими призвело до збільшення цивільних жертв повномасштабного вторгнення в Україну. Так, за даними ООН, у березні поточного року загиблих стало на 20% більше.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter