Вранці росіяни обстріляли Білозерку, що на Херсонщині: загинула 71-річна жінка, ще двоє людей дістали поранення

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

29 червня близько 07:20 ранку російські загарбники обстріляли Білозерку Херсонської області. Внаслідок цього загинула 71-річна жінка, яка перебувала на подвір’ї домоволодіння. Поранення дістали ще двоє людей. 

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

“Через ранковий обстріл Білозерки загинула 71-річна жінка. Лікарям, котрі прибули на місце, залишилося лише констатувати смерть, поранення виявилися несумісні з життям”, – йдеться у повідомленні.

Також постраждав 20-річний хлопець – у нього контузія та поранення обличчя і 74-річна жінка, яку шпиталізували у стані середньої тяжкості. 

У Білозерці внаслідок ворожих ударів пошкоджені щонайменше дванадцять житлових будинків та господарських споруд.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що впродовж 28 червня російські військові 64 рази обстріляли Херсонщину, випустивши по області 342 снаряди з мінометів, артилерії, танків, “градів” та БПЛА. Внаслідок цього поранення дістали троє цивільних.

По обласному центру російська армія випустила 12 снарядів, поціливши у житлові квартали. Через удари, які росіяни цілодобово наносили по Херсону, у мікрорайонах Корабел та ХБК пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, снарядами та ударною хвилею у будівлях вибило вікна, балконні рами. Також пошкоджені фасади та дахові покриття.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter